Pijn, tandsteen verwijderen onder tandvlees?

Wanneer calculus of bacteriën tussen de tanden en onder het tandvlees gestopt raakt, heeft dit een negatieve invloed op de mondgezondheid. Daarom is het belangrijk dat tandsteen regelmatig verwijderd wordt, wat pijn kan veroorzaken. In dit artikel zullen we kijken naar de gevolgen, oorzaak en behandeling van tandsteen verwijderen onder het tandvlees.

1. Pijn bij het verwijderen van tandsteen onder het tandvlees

kan een oncomfortabel gevoel geven. Het managen van deze pijn is een belangrijk deel van het behandelevenement. Hier zijn enkele methoden die u kunt gebruiken om de pijn bij het verwijderen van tandsteen te verminderen:

  • Gebruik fluorbehandelingen. Fluorbehandelingen helpen bij de verharding van het tandglazuur, waardoor de pijn bij het verwijderen van tandsteen wordt verminderd.
  • Gebruik een verdovingsmiddel. Je tandarts kan een verdovingsmiddel aanbrengen om de pijn bij het verwijderen van tandsteen te verminderen.
  • Kauw op een snoepje. Door tijdens de procedure op een zoet snoepje te kauwen, creëert u een afleiding van de pijn.

2. De belangrijkste risico’s van deze behandeling

Bij elke behandeling zijn er een aantal risico’s waarmee rekening gehouden moet worden. Hieronder volgen de belangrijkste risico’s:

  • Trombose. Hierbij is de kans aanwezig dat veneuze trombose optreedt, wat kan leiden tot vorming van een bloedstolsel. Dit kan levensbedreigend zijn.
  • Infecties. De kans op het ontwikkelen van een infectie als gevolg van de behandeling is aanwezig. In dit geval verhogen mondhygiëne en regelmatig controle de kans op detectie en behandeling.
  • Hersenschudding. Hersenschudding is een optie omdat tijdens de behandeling druk- en temperatuurbewegingen optreden. Dit kan extreme hoofdpijn en verlies van bewustzijn veroorzaken.

Naast deze risico’s, zijn er ook andere, zoals misselijkheid, vermoeidheid en neurale complicaties. Hoewel het belangrijk is om op de hoogte te blijven van de risico’s, is het verstandig om de informatie te krijgen van een arts of arts-assistent voor meer gespecialiseerde richtlijnen.

Dus als u last heeft van pijnlijke tandsteen, aarzelt u dan niet langer en zoek direct een tandarts op. Door regelmatig te poetsen en flossen en door regelmatig door de tandarts te laten onderzoeken, blijft uw gebit gezond en is het risico op ziekten en tandsteen voorkomen.
Embrace uw glimlach!

en_USEnglish