Hoe water filteren?

Hoe water filteren?

Het water filteren is een essentieel onderdeel van uw huishouden. Het helpt u onzuiverheden uit water te verwijderen en uw familie en vrienden te voorzien van fris en goed smakend water. Maar hoe filter je je water precies? We geven je hieronder een handleiding over hoe je slechte stoffen uit water kunt verwijderen.

Stap 1: Bepaal wat je precies wilt filteren

Voor het beste waterfiltreerresultaat heb je eerst een plan nodig. Niet alle filters zijn geschikt voor het verwijderen van alle stoffen. Voordat je een filter aanschaft, is het daarom belangrijk dat je weet wat je precies wilt filteren. Hierbij willen we je helpen door de verschillende types waterfilters te overlopen die over het algemeen worden gebruikt:

  • Koolstoffilters: Koolstoffilters elimineren veel van de vervuilende stoffen in het water, zoals chloor, kleurstoffen, geur en bepaalde metalen. Deze filters zijn algemeen beschikbaar en verbeteren het smaak- en geurprofiel van water.
  • Osmosemembranen: Deze membranen zijn effectief in het verwijderen van zware metalen uit het water. Ze zijn een prima optie als je water uit een kraan hebt en naar meer veiligheid en betrouwbare bronnen zoekt.
  • In-line filters: Deze filters kunnen aan het einde van je buizen worden bevestigd en veranderen de kleur, geur en chemische samenstelling van het water.
  • UV-filters: Deze filters verwijderen bacteriën, virussen, protozoa en andere schadelijke micro-organismen uit water.

Stap 2: Kies een filter dat geschikt is voor uw behoeften

Nu je weet wat je precies wilt filteren, kun je op zoek gaan naar een filter die je behoeften vervult. Bij het kiezen van een filter is het belangrijk om eerst te bepalen hoeveel water je per dag nodig hebt. Verschillende filters zijn bedoeld voor gebruik met lage, gemiddelde of hoge verdampingsratio’s. Denk ook aan het type filter en de kosten. Als je een draagbaar filter hebt, kun je eenvoudig meenemen en overal waar je wilt genieten van schoon en smaakvol water.

Stap 3: Verander het filter regelmatig

Hoewel filters bedoeld zijn om onzuiverheden uit water te verwijderen, verzamelen ze na een tijdje ook stoffen. Het is daarom belangrijk om regelmatig uw filters te vervangen. Als je filters te lang gebruikt, kan je water smaak veranderen en kan de kwaliteit ervan onacceptabel zijn. Filtervervangingsfrequentie hangt af van verschillende factoren, waaronder het type filter, de kwaliteit van het waterbronwater en het hoeveelheid water dat u dagelijks verbruikt.

Stap 4: Geniet van je water

Je kunt nu genieten van heerlijk schoon en vers water. Natuurlijk kun je ook je eigen watermengningen maken door middel van vers fruit, ijs, mineraalwater of zelfs koolzuur uit flessen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga creatief aan de slag en geniet ervan.

en_USEnglish