Wordt tandsteen bij een hond verwijderd zonder narcose?

Tandsteen bij honden is een veel voorkomend probleem en vereist vaak professionele behandeling om te worden verwijderd. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop tandsteen bij honden zonder narcose kan worden verwijderd, waaronder ultrageluid en polijsten. Alhoewel deze technieken niet altijd voldoende zijn om alle tandsteen te verwijderen, bieden ze een minimale invasieve oplossing en leveren ze meestal een goed resultaat op.

1. Wat zijn de behandelingsmogelijkheden voor tandsteen bij honden?

Tandsteen bij honden kan worden behandeld met een aantal verschillende opties. Hieronder zijn enkele om uit te kiezen:

  • Professionele tandsteen verwijdering: een dierenarts kan speciale gereedschappen zoals een ultrasonische veegmachine gebruiken om de tandsteen te verwijderen.
  • Home tandverzorgingspakketten: kleine verzorgingspakketten met ingrediënten zoals cleaninggel, tandborstel, enz. Kunnen worden toegevoegd aan het dagelijkse verzorgingsschema van uw huisdier.
  • Tandverzorgingsproducten: er zijn tandverzorgingsproducten op de markt die kalkophoping tegengaan waardoor tandsteen voorkomen kan worden.

2. Is verwijdering van tandsteen bij honden mogelijk zonder narcose?

Het antwoord is ja. Er bestaan veilige manieren om hele kleine hoeveelheden tandsteen te verwijderen zonder narcose te hoeven gebruiken. Deze verwijdering gebeurt onder lokale verdoving, met daarbij anæsthosthetica die veilig zijn voor honden. Er zijn verschillende andere methode, zoals:

  • Air Polishing: het bestaat uit het gebruik van een fijne pulver aan luchtstroom, om plaque en tartar los te maken.
  • Curettes: kleine, gebogen metalen instrumenten die worden gebruikt om plaque en tartar los te maken.
  • Vibratory dental scalers: een draagbaar scaler systeem dat een ultrasoon geluid produceert.

Deze methodes worden professioneel toegepast en worden aanbevolen door dierenartsen over de gehele wereld. Desondanks is het nog steeds belangrijk om regelmatig controles bij uw dierenarts te hebben, zodat eventuele infecties of andere problemen kunnen worden gespot.

Hopelijk hebben we uw vragen over tandsteen bij honden beantwoord. Let wel op dat als de verwijdering van tandsteen bij uw hond vereist wordt, u eerst de mening van een dierenarts raadpleegt. Een dierenarts kan u voorzien van informatie over de beste manier om tandsteen bij honden te verwijderen, of het nu met of zonder narcose is.

en_USEnglish