Verwijderd de tandars tandsteen?

Verwijderen van tandsteen is een vrij gebruikelijke procedure, die door een tandarts wordt uitgevoerd met behulp van speciaal materiaal. Tijdens de procedure wordt plak en tandsteen opzij gebogen om zo toegang te hebben tot ingesloten gebieden in de mond. Door deze procedure worden tanden en kiezen gereinigd en beschermd tegen verdere en meer ernstige cavities. Om ervoor te zorgen dat tandsteen en plak effectief en met een zo’n minimale schade mogelijk verwijderd worden, is het van belang om met een professionele tandarts te werken.

Hoe tandsteen te verwijderen met tandartsen?

Tandsteen kan een grote schade aanrichten bij tanden en het tandvlees. Wanneer u last heeft van tandsteen, raadpleeg dan uw tandarts. Tandartsen kunnen professioneel tandsteen verminderen of verwijderen met behulp van een aantal technieken:

  • Handmatige reiniging: Uw tandarts kan handmatig tandsteen verwijderen door met een metalen instrument langs tanden en kiezen te schrapen. Dit type reiniging wordt vaak gebruikt om lichtere tandsteen te verwijderen.
  • Ultrasone technologie: Hierbij wordt ultrasone golven gebruikt om tandsteen te verwijderen. Dit type reiniging is effectiever bij het verwijderen van zwaardere tandsteen.
  • Luchtdrukstroom technologie: Deze procedure gebruikt drukgolven in combinatie met een poeder om zachtere tandsteen te verwijderen.

Uw tandarts is de best geplaatste persoon om te bepalen welke techniek het beste bij uw situatie past. Hij of zij zal ook kunnen adviseren over hoe u kunt voorkomen dat tandsteen zich weer opbouwt.

Voordelen van professioneel tandsteen verwijderen

Professioneel tandsteen verwijderen heeft verschillende voordelen, zoals:

  • Door een tandarts verwijderd tandsteen voorkomt tandontstekingen en infecties. De tandsteen bevat tal van bacteriën die kunnen worden verergerd door voedsel en zuur in dranken.
  • Het vermindert comedonen van de tanden. De tanden worden veel blanker en gezonder, waardoor het algehele uiterlijk van de mond verbetert.
  • Het vermindert de risico’s op ernstige tandheelkundige complicaties. Dit omvat tandbederf, tanderosie en het verlies van smaak.
  • Het voorkomt dat de concurrentie tussen de tanden ontstaat. Het verwijderen van tandsteen voorkomt dat tanden gaatjes krijgen.
  • Het verbetert de algehele mondhygiëne. Door professioneel tandsteen te verwijderen, worden aangetaste delen van het tandvlees verwijderd en blijft de mond schoon en gezond.

We hopen dat we u meer inzicht hebben gegeven over wat tandsteen, hoe het wordt verwijderd en hoe het te voorkomen is. Spanning, een correcte mondhygiëne routine en regelmatig bezoeken aan uw tandarts zorgt ervoor dat u geen tandsteen heeft en een gezonde glimlach heeft.

en_USEnglish